Filtrerer etter: «Risør»

juli
30.

Påmeldingsfrist: Kurs i lage årer, 8.-10. aug 2024

Under årets Trebåtfestival i Risør arrangeres kurs for dere som vil lære å lage årer. Kurset går over 3 dager med 2 økter hver dag av 3 timer. Kl. 10-13 og 15-18.  

Kursleder er John Andersen.

Kursinnholdet er:

Årenes historie, åredesign til forskjellig bruk, årers ergonomiske utforming tilpasset roer og båt, heltreårer kontra laminerte årer, verktøyvalg i fortid og nåtid, verktøystell, materiallære, tresorter og hvor i treet vi finner emnet, konstruere egne årer, lage tegninger, hjelpemidler for overføring fra tegning til åre emne, praktisk arbeid ved tillaging av årer, overflatebehandling av ferdige årer, beskytte årer i tollegang, lær eller tau.

Tiden strekker ikke til at hver deltaker kan lage egne årer, men alle skal få en solid innføring  og praktisk trening i hver prosess.

Deltakeravgift kr. 3000,- inkl. festivalpass

Vi har 6 plasser på kurset.

Søknadsfrist 30. juli 2024

Vis arrangement →
juli
30.

Påmeldingsfrist: Kurs i lafteteknikk under Trebåtfestivalen

Mye av den eksisterende bebyggelsen i Risør og de andre sørlandsbyene som står i dag, er lafta. Lafta bygninger er nesten som et byggesett.  De kan forholdsvis enkelt flyttes. Etter bybrannen i Risør i 1861 ble det for eksempel flyttet flere hus fra bygdene innenfor ut til byen siden det var stor mangel på hus.

De fleste husa langs kysten har utvendig kledning utenpå laftekonstruksjonen. Da var det praktisk at tømmerendene var sammenføyd slik at de var kuttet i flukt med veggens ytterside, altså en lafteknute uten laftehode. En variant av denne typen sammenføyning kalles kamnov.  Denne ble svært utbredt på Agder utover på 1800-tallet. Tanken er å konsentrere seg om denne laftemåten på kurset.

Deltakeravgift kr. 3000,-

Søknadsfrist 30. juli 2024

Faglig program for kurs i lafting av hus

Mandag-tirsdag
Oppmerking og konstruksjon av lafteknute i kamlaft.

Onsdag-torsdag
Fortsette med konstruksjon av lafteknute
Sliping av verktøy.

Fredag-lørdag
Takkonstruksjon.

Vis arrangement →
mai
24.
til 26. mai

Bli med på kurs i lafteteknikk i Risør

Mye av den eksisterende bebyggelsen i Risør og de andre sørlandsbyene som står i dag, er lafta. Lafta bygninger er nesten som et byggesett.  De kan forholdsvis enkelt flyttes. Etter bybrannen i Risør i 1861 ble det for eksempel flyttet flere hus fra bygdene innenfor ut til byen siden det var stor mangel på hus.

Det finnes flere hundre ulike måter å lafte på. De fleste husa langs kysten har utvendig kledning utenpå laftekonstruksjonen. Da var det praktisk at tømmerendene var sammenføyd slik at de var kuttet i flukt med veggens ytterside, altså en lafteknute uten laftehode. En variant av denne typen sammenføyning kalles kamnov.  Denne ble svært utbredt på Agder utover på 1800-tallet. Tanken er å konsentrere seg om denne laftemåten på kurset.

ARRANGØR:
Risør Trebåtfestival og Agder fylkeskommune.

FAGLIG PROGRAM:

Modul 1 – uke 21
Oppmerking og konstruksjon av lafteknute i kamlaft.

Modul 2 – uke 22
Fortsette med konstruksjon av lafteknute
Sliping av verktøy.

Modul 3 – uke 23
Takkonstruksjon.

Vis arrangement →
mai
24.
til 26. mai

Bli med på prambyggerkurs og lær klinkbygging i Risør

Den nordiske klinkbåttradisjonen kom i desember 2021 på Unesco sin prestisjetunge liste over verdens immaterielle kulturarv. Dette er en bekreftelse på at det internasjonale samfunnet verdsetter klinkbåt-arven, og at tradisjonen og kunnskapen nå må sikres i framtida.

Prammens historie
Prammen er en «ung» tradisjonsbåt som fant sin form på slutten av 1700 tallet. Dens arnested er kysten av nåværende Aust Agder. Prammen nærmest revolusjonerte folks mulighet til å forflytte seg i en tid da sjø, vann og elver var ferdselsveiene. De sørlandske båter før år 1800 var store, tunge og dyre, og ble benyttet til fiske og frakt. Med prammens inntreden kom båten som kostet kun en tredjedel. Kombinert med prammens fleksibilitet i størrelse, fra 10 til 18 fot, ble dette raskt en båt for alle. Nå kunne kvinner og unger få båt til eget bruk og vi fikk en oppblomstring av lag og foreningsvirksomhet. For skolebarna langs kyst og innsjø ga prammen en langt lettere hverdag. Prammen kunne formes til å bære tung last, eller lages så lett og liten at selv de minste kunne «fyke» bortover sjøen. Prammen holdt stand til slutten av 1950 årene da plastbåten overtok.

Kursbeskrivelse
Kurset gir deltakerne kjennskap og ferdighetstrening i selve båtbyggerhåndverket. I dette ligger material og verktøykunnskap. Mye av dette skiller seg ut fra andre håndverk, men tross sine forskjeller har kunnskap fra båtbygging vært nyttig ved utøving av andre fag. En av de store forskjellene er kunnskapen av å sikte krumme linjer, trene øye og hjerne for å oppdage hvilket fantastisk redskap dette er. Kurset vil ha prammer under bygging på tre stadier slik at deltakerne får prøve seg på alle faser av prambyggingen.

Hva tradisjonsverktøy lærer oss i dag
Vi vil så langt praktisk mulig bruke manuelt håndverktøy slik at vi med hele kroppen lærer å føle og lese materialene. Båtbyggerens evne til å mestre denne kunnskapen er essensiell for båtens kvalitet. Håndverktøy må lages, vedlikeholdes og tilpasses vår bruk. Kunnskapen om dette sammen med material kunnskapen læres oss å forstå de ofte mikroskopiske endringer vi må gjøre på verktøy eller i materialvalg. Dette er kunnskap vi drar nytte av i alle fag.

Arbeidsteknikker ved prambygging
Prammens hoved arbeidsteknikk heter klinkbygging. Dette betyr at bordene legges utenpå hverandre og holdes sammen jern eller kobberklink, en slags spiker med et påsatt hode også på innsiden. Dette er en gammel teknikk som selv vikingene mestret og er svært spennende å utøve i praksis. Nøyaktighet er viktig, nærmest en dyd, ved båtbygging, den skal jo bli tett!

ARRANGØR:
Risør Trebåtfestival og Agder fylkeskommune.

Vis arrangement →
feb.
27.

Temakveld: Linoljemaling, Risør

Fortidsminneforeningen holder temakveld om linoljemaling for alle i Risør!

Malesesongen nærmer seg og det er på tide å planlegge hvordan vi på best mulig måte kan ivareta våre vakre kulturminner. Elise Fjøsne Bech forteller hvorfor det er viktig å bruke linoljemaling på gamle trehus og hvordan man bruker den.

Ralph B. Johansen vil vise og fortelle om naturpigmenter. Komposisjonsmaling vil også være på agendaen denne kvelden.

Enkel servering.

TID: Tirsdag 27. februar 2024, 18.00-20.00
STED: Risør.
PRIS: Gratis

ANNET: Ved spørsmål, kontakt Ralph, tlf. 91386509 eller Gunhild, tlf. 47042089.

Alle hjertelig velkomne!

Vis arrangement →
feb.
2.
til 4. feb.

Trebåtens Vinterkonferanse, 2.-4. februar 2024 i Risør

Fredag
Kl. 19 Felles middag på Promenaden

Lørdag

Kl. 9.00 Velkommen v/Risør Trebåtfestival
Kl. 9.30 Soon Water Kystlag
Kl. 10.30 Rekruttering og neste generasjon for klassiske motorbåter
Kl. 11.30 Gamle Trehus – til besvær eller begjær?
Kl. 12.30 Felles Lunsj hos Rådhusgata Spiseri
Kl. 14.00 Sveriges historie om klassiske motorbåter og CG Pettersson spesielt
Kl. 15.00 Restaurering av M/Y Sylfiden
Kl. 16.00 Americas Cup
Kl. 19.00 Felles middag på Kast Loss

Søndag

Kl. 9.00 Ungdomsprosjekt i Kragerø Kystlag
Kl. 10.00 Raak, en enestående 12 m
Kl. 11.00 Trebåtkollektivet
Kl. 12.00 Reiseliv, opplevelser og frivillighet
Kl. 13.00 Felles lunsj hos Rådhusgata Spiseri
Kl. 14.30 Besøk på Moen Trebåtbyggeri og Risør Kystkultursenter
Kl. 15.30 Takk for nå, vel hjem, sees på Risør Trebåtfestival 8.-10. aug 2024

Avtalepriser på overnatting på med bookingkode Vinterkonferanse:
Risør Hotel:
Enkeltrom inkl. frokost kr. 1300,- pr. natt – Dobbeltrom inkl. frokost kr. 1600,- pr. natt
Booking Risør Hotel

Det Lille Hotel:
Enkeltrom inkl. frokost kr. 1845,- pr. natt – Dobbeltrom inkl. frokost kr. 1995,- pr. natt. På Tollboden eller i en suite et sted i sentrum.
Booking Det Lille Hotel

Vis arrangement →
des.
14.

Lys i gamle hus dagen - Bli med til Søndeled Store

Siden 2014 har den årlige lysdugnaden vært et høydepunkt for oss som er glad i gamle hus – for den 14. desember er dagen vi sammen kan vise det. Fra ødehus til godt bevarte perler, fra den lille gamlestua til herregården, alle gamle hus kan være med i lysdugnaden.

Vi ønsker å markere det ekstra ved å invitere alle som har lyst til å oppleve Søndeled Store på Søndeled i Risør kommune, der Marit og Kåre Lamø i januar i år tok over eiendommen. Siden den gang har det gått i ett for de nye engasjerte huseierne som tar godt vare på plassen og har spennende planer for stedet. Huseierne er mildt sagt godt bevandret med husprosjekter, da dette er deres 12 prosjekt. Hovedhuset på over 400 kvadratmeter ble bygd i 1750, og gården har 500 mål skog og jaktrettigheter. Det sitter mye i veggene her, bruket har blant annet vært lensmannsgård og har fengselsceller i kjelleren.

Huseierne er lidenskapelig opptatt av bygningsvern og sitter på kunnskap og erfaring om det å sette i stand gamle hus slik at de kommer tilbake til sin tidligere prakt. Eierne vil fortelle om sin lidenskap for bygningsvern, sine prosjekter og veien videre med Søndeled Store, og svare på spørsmål. Bygningsvernsenteret i Risør vil også være tilstede og det blir mulighet til å få informasjon om bygningsvern og ulike tilskuddsordninger generelt.

Så bli med du også, opplev dette fantastiske stedet og de engasjerte eierne, mens vi feirer "Lys i gamle hus dagen"!

STED:
Sandkleiva 24, 4990 Søndeled.

TID:
Torsdag, 14. desember 2023, kl. 1800-1930.

KONTAKT:
Marit og Kåre på telefon 93897868 eller Gunhild på telefon 47042089, eller e-post
aust-agder@fortidsminneforeningen.no

PRIS:
Gratis, inkludert enkel servering.

FOR DEG SOM IKKE KAN STILLE: Marker selv gjerne "Lys i gamle hus dagen" ved å besøke et gammelt sted som har fått eller som fortjener nytt liv og del bilder med oss og andre, blant annet ved å tagge @Lysigamlehus og @fmfaustagder og/eller bruke hashtaggene #lysigamlehus og #fmfaustagder. La oss vise mangfold av byggeskikk og stilarter, og at vi er mange som bryr oss om gjenbruk og kulturarven vår!

Vis arrangement →
nov.
9.

Brannvernmøte i Risør for eiere og interesserte av gamle hus.

Fortidsminneforeningen inviterer til brannvernmøte for eiere og interesserte av gamle hus i Risør, torsdag 9. november 2023, kl. 1800 - 1930.

Med støtte fra Stiftelsen UNI vil vi i november og desember gjennomføre møter for eiere og andre interesserte i Risør, Tvedestrand, Arendal, Grimstad og Lillesand. Vi ønsker å bidra til å løfte temaet rundt brannsikring og brannvern i gamle hus.

Bakgrunnen er at man den siste tiden dessverre har opplevd flere branner i tett, verneverdig trehusbebyggelse samt bygninger med kulturhistoriske verdier som minner oss om viktigheten av å arbeide med brannsikring av vår umistelige kulturarv. Brannen i Risør sentrum februar 2021, brannene i Kragerø sentrum og på Akershus festning i februar 2023, brannen i Merierigården i Skien i mars 2023, og nå senest brannen i Bergen, er alle eksempler som vekker vonde minner.

Agder fylkeskommune og Riksantikvaren har tidligere i år avholdt et nasjonalt brannseminar om læringspunkter fra brannen i Risør med temaet; «Brannen er slokket, hva nå?» Vi mener derfor at det er et godt tidspunkt å løfte temaet i hele regionen og inkludere huseiere og andre interesserte.

Brannvern blir man aldri utlært på og vi ønsker derfor å spre kunnskap om ansvarsområdene eiere har når det gjelder sikring av tett, verneverdig trehusbebyggelse. Ved å formidle oppdatert informasjon og læringspunkter på tvers av kommunene, så håper vi å øke bevisstheten rundt roller, ansvar og muligheter ved å komme sammen for å snakke sammen og finne gode, lokale løsninger.

Hovedtemaene vil være: Hva er godt brannverrn i gamle bygninger? Hva bør man som eier av et gammelt hus tenke på?

Representant fra lokalt brannvesen og Nina K. Jernæs fra Norsk Institutt for Kulturminneforskning (NIKU) vil foretelle og svare på spørsmål.

TID:
Torsdag, 9. november 2023 kl. 1800 til 1930.

PRIS:
Gratis.

STED:
Kantina i Risør kommunehus, Furumoveien 1 (Frydendal), 4950 Risør.

ARRANGEMENTET ER STØTTET AV:
Stiftelsen UNI - Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skadevern og miljøvern. For mer informasjon, se www.stiftelsen-uni.no

PRAKTISKE SPØRSMÅL:
E-post: aust-agder@fortidsminneforeningen.no
Gunhild: Tlf. 47042089
Margit: Tlf. 47906217

Vis arrangement →
aug.
3.

Risør inn i fremtiden - Dialogmøte under Trebåtfestivalen

Dato:           Torsdag 3. august
Tidspunkt:  kl. 11.30 - 13.30
Sted:            Inne på festivalområdet av Trebåtfestivalen, om bord på D/S Hestmanden, ved dampskipsbrygga. 

Klikk her for påmelding til 3. august

Alle deltakere får en gratis dagspass til Risør Trebåtfestivalen torsdag 3. august 2023!

DU har mulighet å påvirke kommuneplanen og politikken for årene framover! 

I tillegg får du høre om utviklinger i byen og regionen og møte representanter av bedrifter i regionen som leter etter arbeidskraft. 

I forbindelse med Risørs 300 års byjubileum, hvor vi både feirer historien og ser mot fremtiden, benytter Risør kommune anledningen til å arrangere et dialogmøte hvor vi inviterer ungdom fra 18- 35 år for å ha en dialog med oss om sitt syn på fremtiden. Med spesielt fokus på hva som skal til for at de skal velge å flytte hjem til Risør, og hvordan de ser seg selv som en del av Risørs utvikling. 

Representanter fra Morrow kommer for å fortelle om sine planer for regionen i fremtiden og Design og Arkitektur Norge kommer med faglig påfyll omkring hva som skal til for å skape attraktive, inkluderende og bærekraftige lokalsamfunn.  Etter samlingen er det mulighet til å møte representanter fra bedrifter i regionen som er på leting etter arbeidskraft.    

Gjennom sosiale, uhøytidelige kafebord-samtaler får du snakke med ordførerkandidatene om diverse temaer som er relevant for utviklingen av byen i årene fremover.    

DJ Mars Lonsen (Vetle Sigmundstad) kommer og spiller før og etter dialogmøtet. Illustrator Sigrid Brænd er med hele samlingen for å tegne ned ideene og innspill som popper opp i løpet av møtet.  

Deltakere som melder seg på i forkant og møter opp på dialogmøtet, får et dagspass til Trebåtfestivalen og  mulighet til å være med på en omvisning på D/S Hestmanden.   

Program

  • Velkomst og innledning ved Per Kristian Lunden

  • Vi satser! Ved Bernt Bertelsen og datter som skal drive Det lille hotell videre

  • MORROW - utviklingen av batterifabrikken på Sørlandet

  • Faglig innlegg omkring bærekraftig byfornyelse ved DogA

  • Kafebord-dialog

  • Felles oppsummering ved Kamilla Solheim 

  • DJ Mars Lonsen spiller før og etter samlingen

Før samlingen, kl.11.00 er det mulighet å komme om bord og kikke litt rund på D/S Hestmanden, mens DJ Mars Lonsen spiller musikk. 

Påmelding 

Trykk på lenken for å komme til Påmeldingsskjema dialogmøte Risør inn i Fremtiden 3. august 2023

Remote Risør er et prosjekt fra Risør kommune som jobber med å vise fram mulighetene for å jobbe Remote i Risør. Jobb digitalt og hjemmefra i rolige omgivelser, ta en tur langs havet i pausen eller en kaffekopp i byen.

Les mer om Remote Risør prosjektet her

Vis arrangement →
aug.
3.
til 5. aug.

Møt Fortidsminneforeningen på Risør Trebåtfestival

Risør Trebåtfestival har siden 1983 blitt besøkt hvert år av 10-12.000 personer den første helgen i August.

Festivalen er møteplassen for noen av verdens vakreste trebåter, samt tradisjonshåndverkere innen båt og bygg. Det arrangeres store og små konserter med lokale, nasjonale og internasjonale artister.

Som frivillig interesseorganisasjon innen kulturminnevern og for tradisjonshåndverkere stiller Fortidsminneforeningen opp også i år.

Vi håper å se dere og håper at dere stopper for å slå av en liten prat!

Velkommen!

Vis arrangement →
juni
22.
til 24. juni

Spelet om bybrannen, Risør

Risørspelet – Dramatisering av bybrannen i 1861. Spesialskrevet musikk og teater til Risørs 300års byjubileum.

Torsdag 22. juni kl. 21.00

Fredag 23. juni kl. 20.00

Lørdag 24. juni kl. 21.00

CC: 250,-
Early Bird: 200,- (frem til 1. juni)

Barn under 10 år gratis

Det vil være et begrenset utvalg stoler tilgjengelig for publikum, men her gjelder førstemann til mølla-prinsippet, så hvis du vil være sikker på å få en sitteplass kan du ta med egen stol.

Sebastian Aanonsen med venner har skrevet manus og musikk til denne unike forestillingen som dramatiserer hva som skjedde den skjebnesvangre natten i 1861, hvor 248 hus brant ned. Vi følger en familie som står midt i begivenhetens sentrum, og som sammen med resten av befolkningen må redde det de kan. Forestillingen er en fantastisk mønstring hvor en stor del av Risørs kulturelle utøvere vil være og se på scenen og i orkesteret. Rundt 160 frivillige musikanter og korister vil sammen med profesjonelle utøvere gjøre dette til en uforglemmelig opplevelse for hele familien.

Kom til Risør Torv i Sankthans helgen – dette vil du ikke gå glipp av!

Vis arrangement →
feb.
7.

Informasjonsmøte om ny sentrumsplan for Risør

Risør kommune og Agder Fylkeskommunes Bygningsvernsenter, med støtte fra Montér Risør holder informasjonsmøte om ny sentrumsplan for Risør.

Ny reguleringsplan er vedtatt for Risør sentrum. Det berører huseiere, håndverkere og andre som bistår med byggesøknader. De holder derfor et informasjonsmøte spesielt rettet mot håndverkere og søkere. Vi forteller om planen og viser til gode og dårlige eksempler fra byen.

Det blir anledning til spørsmål og diskusjoner. Enkel bevertning.

Vel møtt!


TID:
7. februar 2023, kl. 1300-1500.

STED:
Krags gate 144, 2. etg over Montér Risør.

Vis arrangement →
des.
13.

Bli med Bygg og Bevarpris vinnerne på omvisning i Apotekergårdens stall

I anledning Lys i Gamle Hus-dagen inviterer vi Fortidsminneforeningen Aust-Agder lokallag i samarbeid med Agder fylkeskommune omvisning i Apotekerens stall i Risør.

TID:
Tirsdag 13. desember kl. 18.00-2030.

HVOR:
Oppmøte på Bygningsvernsenteret i Risør, i Storgata 8 B.

HVA:
Arvid Sollie fra Sollie Bygg AS forteller om den prestisjetunge bygningsvernprisen de nettopp fikk. De vil også fortelle om ett av prosjektene de fikk prisen for, nemlig Apotekerens stall i Risør.  Det vil bli omvisning i stallen ved Arvid Sollie og eier Janet Arndt. I dette flotte istandsatte uthuset har også eieren laget et eget museum med mange gamle ting fra bl.a. apoteket som lå i nabobygget. Etterpå går vi tilbake til Bygningsvernsenteret hvor det blir enkel servering og mulighet til å få besvart spørsmål rundt gamle hus, istandsetting og annet.

SPØRSMÅL:
Gunhild R. Konnestad, tlf. 470 42 089


Alle hjertelige velkomne - Velkommen! 

Vis arrangement →
nov.
15.

Folkemøte om Tjenna, Risør

Risør kommune inviterer til nytt folkemøte om mulighetsstudiet for Tjenna. Sivilarkitekt Ole Bachke ved Henning Larsen holder på å arbeide fram ulike skisser til løsninger, og de har i løpet av høsten hatt flere møter med administrasjonen i kommunen, Agder fylkeskommune og Ole Bachke hvor de har diskutert ulike muligheter.

I møtet vil det bli presentert flere skisser til forslag til utviklingsretninger for området, og de ønsker å få deres innspill til de ulike løsningene før mulighetsstudien skal ferdigstilles.

De ønsker å invitere til et åpent folkemøte. Folkemøtet vil også annonseres i avisen, men spre gjerne invitasjonen videre i dine nettverk.

Tirsdag 15. november kl 18.00 – 20.00 i kantina i Kommunehuset, Furumoveien 1, Frydendal.


Berit Weiby Gregersen
Samfunnsplanlegger

Vis arrangement →
okt.
16.

"Åpen låve" på Randvik i Risør

Kystlaget Øster Riisøer arrangerer «Åpen låve» på Randvik førstkommende søndag 16. okt. fra kl. 12 – til ca. kl. 15!

Vi oppfordrer medlemmer og Risørfolk til å ta søndagsturen via Randvik. 

Dersom du har lyst til å bidra – enten det er med å bake en kake, stå i «kaféen» eller på en av postene for barna – så send meg gjerne en e-post! 

Vi har i snart to år jobbet med å restaurere den gamle låven på Randvik og har planene klare for det som skal bli et senter for kystkultur.  Vi har lagt ned over 10.000 dugnadstimer og vi har lyst til å vise hva vi har fått til så langt.  Vi inviterer til litt aktiviteter både for barn og voksne.  Barna kan få prøve seg på fuglekassebygging og også lære seg noen nye knuter.  I tillegg vil vi forsøke å sette opp en reperbane slik at de kan lage sitt eget hoppetau.

Hver hele time utover formiddagen forteller Trond Svenningsen litt om historien til Randvik og den første bosettingen på Risørhalvøya.  Prosjektleder Terje Fjordbakk og Per Arve Øyen viser bilder og forteller om prosessen så langt og litt om Kystlagets planer videre med bygget og området rundt!


Med vennlig hilsen
Kystlaget Øster Riisøer
Per Arve Øyen
Leder
Tlf. 91103377
E-post: per.arve.oyen@gmail.com

Vis arrangement →
Møt Fortidsminneforeningen under Risør Trebåtfestival
aug.
4.
til 6. aug.

Møt Fortidsminneforeningen under Risør Trebåtfestival

Risør Trebåtfestival har siden 1983 blitt besøkt hvert år av 10-12.000 personer den første helgen i August. I 2020 ble festivalen avlyst pga koronasituasjonen, i 2021 arrangerte de coronavennlige Trebåtdager. I 2022 går de for fulle seil som tidligere. De er møteplassen for noen av verdens vakreste trebåter, samt tradisjonshåndverkere innen båt og bygg. Det arrangeres store og små konserter med lokale, nasjonale og internasjonale artister.

Som frivillig interesseorganisasjon innen kulturminnevern og for tradisjonshåndverkere stiller Fortidsminneforeningen opp også i år.

Vi håper å se dere og håper at dere stopper for å slå av en liten prat!

Velkommen!

Vis arrangement →
Risør Trebåtfestival
aug.
4.
til 6. aug.

Risør Trebåtfestival

Sommerens vakreste eventyr. Nord-Europas største og viktigste møteplass for trebåter, tradisjonshåndtverk og kulturarv sammen med god underholdning og masse aktiviteter for barn og voksne.

Risør Trebåtfestival har siden 1983 blitt besøkt hvert år av 10-12.000 personer den første helgen i August. I 2020 ble festivalen avlyst pga koronasituasjonen, i 2021 arrangerte vi coronavennlige Trebåtdager. I 2022 går de for fulle seil som tidligere. Det er møteplassen for noen av verdens vakreste trebåter, samt tradisjonshåndverkere innen båt og bygg. Det arrangeres store og små konserter med lokale, nasjonale og internasjonale artister. I tillegg er det seilregatta, sjekteregatta, roregatta, motorbåtdefilering, formidling av fartøyhistorier, foredrag og egne aktiviteter for barn. Festivalen er blant de aller viktigste og mest populære arrangementer for trebåter og kystkultur i Nord-Europa.

Følg med på www.trebatfestivalen.no for mer oppdatert informasjon.

Vis arrangement →
Folkemøte på Fjordheim - Stedsanalyse og videre utvikling av Søndeled
apr.
19.

Folkemøte på Fjordheim - Stedsanalyse og videre utvikling av Søndeled

I forbindelse med oppdatering av stedsanalysen for Søndeled fra 2002, inviterer Risør kommune til offentlig møte på Søndeled. Temaet for møte er videre utvikling av Søndeled. Møtet vil ledes av ordfører Per Kristian Lunden. Møtet er åpent for alle, og det legges opp til dialog og mulighet for alle å komme med sine synspunkt og innspill. Dersom du ikke kan komme på møtet, kan det følges direkte via kommunens hjemmesider, facebook sider eller på iRisor.no.

Vis arrangement →