Mine ønsker for kjære Lillesand.

Mitt hjerte blør når jeg hører og leser hva som menes og ønskes av politikere, utbyggere og restauranteiere i Lillesand. Jeg er 100% enig i ALLE argumentene Mona Blix la fram i Lillesands-Posten (LP) tirsdag 22.02.22. Kloke ord som gir mening og bør bli lyttet til.

Leserinnlegg av Else “Sprossa” Rønnevig. Innlegget ble først publisert her . Fortidsminneforeningen har fått tillatelse til å dele leserinnlegget her på våre nettsider.

Det finnes bare et Lillesand i hele verden. Stedet synliggjør VÅR HISTORIE. Et selvgrodd sted som Lillesand vil selvfølgelig alltid være i utvikling, MEN det er opp til hver generasjon å forvalte arven vi er så heldige å ha arvet på en god og respektfull måte. Skal Lillesand fortsatt oppleves som EKTE og ikke en kulisse så kan det ikke tures fram slik det gjøres i dag. Det er svært viktig at Lillesand blir oppfattet som EKTE, både av oss som bor her og de som vi gjerne ønsker skal komme på besøk. 

Takk til Fylkeskommunen for velbegrunnet og tydelig tilbakemelding til Lillesand kommune, når det gjelder nybygget til Lillesands Sparebank og ikke å forglemme fortettingen som ønskes etter brannen i det gamle Knudsens bakeri. Jeg og flere med meg venter i spenning på resultatet. Mulighetene ligger der, vær så snill, gjøre grep som kan bli til berikelse for Lillesand historiske sentrum. Vis vei og ansvar, vær gode forbilder!

Til sist!

Dersom serveringslekterne blir godkjent er dette den mest egoistiske og lite kreative løsning. Lektere side ved side vil ødelegge opplevelsen av Lillesands historiske havnebasseng. Det vil gi mer støy både visuelt og lydmessig. Neste skritt er søknad om overbygg som vern mot regn. Hvorfor ble det ikke søkt om overbygg da dispensasjonssøknaden ble sendt inn? Selv i Lillesand skinner ikke sola hver dag hele sommeren.

Jeg har et forslag til dere som driver restauranter og uteservering i Lillesand. Gå sammen og lei ei seilskute hvor det kan serveres på dekk i solskinn og under dekk ved regn. En leider som festes mellom brygga og skuta gjør adkomsten lett. Del utgifter og inntekter, skap atmosfære og utvid serverings arealet. Bidra med å synliggjøre vår historiske havn!

Det finnes helt sikkert ei skute eller to som bare venter på å bli brukt til dette formålet.

Strandgata 12 er det perfekte sted å fortøye skuta. En ekte fortøynings ring bare venter på å bli brukt. To til tre måneders leie av ei vakker skute vil bli langt rimeligere enn å bygge diverse serveringslektere. Lektere som om vinteren må taues bort, eller i verste fall ligge som flere triste syn i havna. 

Skuta kan om det passer for alle parter ligge gratis i opplag i havna vinterstid. Dette skaper vinn vinn situasjon på mange plan.

Vi må tenke HELE byen, ikke bare de som driver ved bryggekanten. Lillesand har mer å by på enn Strandgata. Vi har også Øvregate, Vestregate og Østregate. På tide å tenke helhetlig! 

JA til kulturhistorisk veiledet! - JA til parkeringshus! - JA til respekt for allmenningene!

JA til langsiktig bobilcamp! - JA til rekonstruksjon av de nedrevne hus på Kjetil Moes plass.

NEI til nybygg uten lokal tilpassing! - NEI til helårig gågate! - NEI til serveringslektere i havna!

LYKKE TIL!

Else “Sprossa” Rønnevig

Forrige
Forrige

Et kulturminnevern i krise.

Neste
Neste

Ulempene større enn fordelene i vedtaket om Krags gate 54 i Risør, klages inn til Statsforvalteren.