Deltakelse under Trebåtdagene i Risør

I forbindelse med Trebåtdagene i Risør var vi tilstede både på land og til vanns alle dagene for å treffe folk, besøke andre utstillere, diskutere bygnings- og kulturminnevern og for å delta på åpningen av det nye Bygnings- og Fartøyvernsenteret til Agder fylkeskommune i byen.

Det var noen flotte dager i strålende vær og vi takker nok en gang Risør og arrangøren av Trebåtdagene for et fantastisk flott arrangement.

Under åpningen av fylkeskommunens nye Bygnings- og Fartøyvernsenter, så mottok tradisjonshåndverker Jonny Vindfjell fra Gjerstad velfortjent det første håndverksstipendet som noen gang er utdelt av Agder fylkeskommune, av selveste fylkesordfører Arne Thomassen.

I forbindelse med åpningen av det nye bygnings- og fartøyvernsenteret i Risør holdt vårt styremedlem og sekretær, Nina Kjølsen Jernæs følgende tale:

Dere i fylkeskommunen i Agder har nylig gjennomgått store endringer, og en av de mange endringene har vi gleden av å få være med på å åpne i dag. Fylket har jo allerede bygningsvernsentre, men føles ganske langt unna Flekkefjord og Setesdalen, når vi nå står her i Risør. Endringer har vi i Fortidsminneforeningen lokalt også gjennomgått nylig. Vi har i likhet med dere, etablert en fylkesavdeling som favner Agder. I samme vending opprettet vi lokallaget som favner gamle Aust-Agder, som suppleres av det allerede etablerte lokallaget for Kristiansand og omegn, samt Flekkefjord og omegn.

Som frivillig nasjonal organisasjon, er våre hovedoppgaver å arbeide for å styrke tradisjonshåndverket og bygningsvernet, engasjere oss i lokale vernesaker og påvirke kulturminnepolitikken i Norge. Men uten god kunnskap på kommunalt plan og på fylkesnivå vil våre egne mål være svært vanskelige å nå.

På vegne av lokallaget Aust-Agder vil jeg gjerne gratulere dere med et helt supert nytt bygningsvernsenter der vi håper dørene rennes ned av folk som ønsker å få gode råd om materialer og se hvilke muligheter som finnes for å bevare lokal kulturarv. La oss håpe at kurs i deres regi blir fulltegnet og at kunnskapen om eldre byggeskikk og bevaring av kulturhistoriske miljøer økes.

Gratulerer!

Forrige
Forrige

Nytt bankbygg i Lillesand.

Neste
Neste

Sørlandet er en attraksjon og inntektskilde.