Vindusrestaureringskurs på Gamle Lyngør skole.

23.-24. mars 2022 ble det arrangert kurs i praktisk vedlikehold og reparasjoner av gamle vindu på Gamle Lyngør Skole i Tvedestrand kommune.

Formålet med kurset var at deltakerne skulle få en grunnleggende forståelse av oppbygging, funksjon og vedlikehold av gamle vinduer.

Kurset ble arrangert av Fortidsminneforeningen i samarbeid med de to entusiastisk og flotte eierne Frida Marie Feddersen og Espen Moseidjord som eier Gamle Lyngør skole. Skolen kjøpte de for et år tilbake og er et staselig stort skolebygg midt på øya og som i dag altså ikke fungerer som en skole lengre.

Fire vinduer trengte litt kjærlighet og det skulle kursdeltakerne hjelpe til med.

Kurset var fullbooket og de åtte deltakerne som var tilstede i to hele dager, lærte alt fra å ta ut vinduene på en forsvarlig måte i tillegg til enkle trereparasjoner, kitting, linoljebrenning av metall, glasskjæring og til slutt linoljemaling.

Alt under kyndig veiledning av Chris Nerdal i Sekel restaurering som var Fortidsminneforeningens dyktige kurslærer.

Det var en hyggelig forsamling med mennesker med helt forskjellige prosjekter og utgangspunkt. Det ble en veldig trivelig helg med nye flotte bekjentskaper. Og maten vi fikk servert var spennende og det var helt tydelig at her var det interesse for mer enn gamle hus!



Fortidsminneforeningen, Aust-Agder lokallag
v/Margit Juliane Realfsen
Styremedlem

Forrige
Forrige

Kulturminnefondet støtter vårt prosjekt “Lillesandsfarger i Tiden” med 25 000,- kr.

Neste
Neste

Høringssvar: Ønskede nybygg ved historiske Stuenes gård i Arendal må underordne seg og tilpasses godt, samt at god matjord må sikres.