Demokratihuset i Arendal overtas av Fortidsminneforeningen.

For en fantastisk nyhet! Sigholts Minde, det rivingstruede forsamlingshuset i Arendal hvor Arbeiderpartiet ble stiftet 21. august 1887, er nå reddet for ettertiden. Og det kan vi - som nasjon - takke en privatperson fra Oslo for.

Irvin Høyland (76), bosatt i Oslo og utdannet jurist, er ikke medlem av noe politisk parti, men vokste opp i en samfunnsengasjert arbeiderpartifamilie på Bryne og har hele livet verdsatt de verdiene som norsk arbeiderbevegelse har fremmet gjennom sin historie. Da han oppdaget at dette "demokratiets kulturminne" kunne bli solgt på det åpne markedet og kanskje bli revet, bestemte han seg for å bidra med hele kjøpesummen på 1,5 millioner kroner. Pengene gir han til støtteforeningen Demokratihusets venner som nå får muligheten til å kjøpe eiendommen og overdra den til Fortidsminneforeningen.

Nyheten ble offentliggjort under et arrangement i Sigholts Minde i kveld. Generalsekretær Ola H. Fjeldheim er svært fornøyd med at Sigholts Minde nå er sikret for fremtiden:

«Dette skjer takket være mennesker som forstår, som engasjerer seg og som dermed gjør en forskjell. Det står stor respekt av innsatsen som Demokratihusets venner har lagt ned for å sikre huset. Og det står stor respekt av bidraget fra giveren Irvin Høyland som gjør det mulig å sikre huset som kulturminne og demokratiarena for framtiden.»

Torsdag 22. august 2024 tok NRK Sørlandet turen og hadde følgende reportasje på nyhetene på NRK Sørlandet (Klikk på bildet for å se reportasjen):

Forrige
Forrige

Høringssvar - Detaljplan for miljø og landskap for Stifoss Kraftverk, Gjerstad og Risør kommuner.

Neste
Neste

Ketil Moes plass: Enda mer Lillesand, en unik mulighet til glede for alle!